În spatele ușilor închise ale DNA

Radio Europa FM vorbește cu câțiva dintre procurorii sub comanda a Laurei Koveși

La 10 octobrie 2015 cel mai ascultat radio privat din România – Europa FM, a prezentat reportajul al vedetei Anca Grădinaru, care a cunoscut ascultatorii cu câțiva dintre procurorii ai parchetul anticorupție DNA. Blogul ”Podul prieteniei” publicează într-o versie înscurtată reportajul cu permisul radioului.

În reportajul, tradus în limba română, se poate învață cum petrece recrutarea și ce calitate sunt necesare pentru candidații să lucrează în DNA, cum e organizată muncă în instituția, care are proprii polițiști judiciari și serviciu tehnic, care se ocupă cu filaje și înterceptări și ce motivează procurorii să lucrează, incluziv după un eșec la instanța.

Se apare că în ciudă salariu de 9 000 lei (2015 euro) pe lună, doar 2 oameni candidează pentru 1 loc în DNA. Explicația e legată cu complexitatea muncii și cerințele înalți către procurorii. Afară de știința perfecta legislății și tehnicele psihologice pentru întrebare, ei trebuie să fie sănătoși, pentru a putea rezista interogări, care durează 24-28 ore. În ciuda stresului magistrați la DNA sunt foarte eficienți. Doar 10% de la probele sfârșesc cu achitație. În rest sfârșitul e condamnare.

Sursă: Europa FM

Citește și în limba bulgară!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s