Vladimir Mitev: Războiul pentru lupta împotriva corupției din România

Foto_2_Vladimir_Mitev_TEDx_Brasov

Vladimir Mitev (foto: Vladimir Mitev)

Fondatorul blogului ”Podul prieteniei” a dat interviu Radioului Național Bulgar în care a explicat esența conflictului de astăzi din societatea românească

Escalarea nouă a protestelor din România reflectă lupta între două mari tabere în statul românesc, a explicat Vladimir Mitev – fondatorul blogului ”Podul prieteniei” într-un interviu pentru emisiunea ”Sămbată 150” a programei ”Horizont” de pe Radioul Național Bulgar la 4 februarie 2017. După ce a explicat care sunt forțele și interesele în spatele fiecare dinre cele două tabere, jurnalistul a adăugat că în afară de interpretarea despre opoziție intre bine și rău, transparența și corupție, conflictul actual ar putea fi văzut și ca o lupta în care fiecare are propriul adevăr și propria minciuna.

Reușirile luptei împotriva corupției din România din ultimii ani sunt fără indoială. Dar în același timp ea are și umbra care se vede în marele număr de dosare în care România este condamnată la CEDO. Guvernul Grindeanu a încercat de a folosi cereri de schimbare legislative de la CEDO, Curtea Constituțională și organizațiile magistraților ca alibi pentru a introduce reforme în lupta împotriva corupției care scapă  din pușcaria lideri importante ai socialdemocraților și aliații lor. Cum a fost anunțat în seara de 4 februarie 2017, guvernul român intenționează să abrogeze ordonanța de urgență sa pentru redefinirea luptei împotriva corupției care a provocat proteste cu participare sutelor de mii de oameni.

Întregul interviu se poate auzi aici:

Citește și în limba bulgară!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s