Care este povestea Ilincăi Băcilă?

ilinca-brasov-700
Ilinca Băcilă (foto: YouTube)

Reprezentanta româncă la Eurovision2017 povestește despre drumul său spre marea scena într-un discurs, prezentat la TEDxBrașov Women 2016

Când e vorba de o cantareața e cel mai bine cand muzica ei  vorbește despre ea. Interpretarea Ilincăi Băcilă și a lui Alex Florea ”Yodel It!” la Eurovision 2017 a fost dintre puținle cântece ale căror melodii pot să fie amintite și cântate ușor de ascultător. Prin Ilinca, România si-a pus încredere într-un artist destul de tănâr (ea este născută în 1998), la fel ca Bulgaria care a fost prezentată de Kristian Kostov la vârsta de 17 ani.

Cantareața se afirmă pe scena muzicală din România, stăpânind stilul vocal yodeling, care este popular în regiunile tirolești la granița între Elveția, Austria și Germania. În cântecele sale ea face o interpretare românească a yodeling-ului și așa primește multe prize în țara sa.

Ilinca este din Transilvania (Târgu Mureș) – o regiune care are diferențe culturologice și linguistice cu partea sudică și estică a României. Exact această amestecare între autenticitățile tirolească și ardeleaneasca dă vitalitate imaginii Ilincăi pe scenă. Combinația originală totodată îi ajută să povesteasca una dintre cele mai interesante povesti dintre discursurile din octombrie 2016 la conferința TEDxBrașov Women.

Acum după ce Euorivision 2017 a rămas în spate, povestea  Ilincăi e deja accesibilă online nu doar în limba română, dar totodată și în limba bulgară prin subtitlare. Cariera  Ilincăi abia acum începe și locul al șaptelea ei în concursul paneuropean pentru cantec este o baza bună pentru atacare unor noi vârfuri în muzică.

Discursul Ilincăi Băcilă de pe TEDxBrașov Women 2016 ar putea fi văzut aici:

Interepretarea Ilincăi Băcila și a lui Alex Florea este aici:

Interpretarea de pe finalul de Eurovision 2017 este aici:

Citește și în limba bulgară!

Advertisements

Author: Vladimir Mitev

Жител на град Русе. Румъноговорящ. Locuitor orașului Ruse. Vorbitor de limba română.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s