Începând cu data de 1 mai 2021 se deschide cel de-al şaselea sezon consecutiv Ruse Summer Free Tour

Turul grătuit al oraşului Ruse va avea loc pentru al şaselea an consecutiv (sursă: Ruse Summer Free Tour)

Acest text este comunicat de presa al lui Ruse Summer Free Tour.

În ziua de 1 mai 2021 încep pentru al şaselea an succesiv turirile pietonale ale oraşului Ruse, cunoscut sub denumirea Ruse Summer Free Tour. Ei se ţintesc la oaspeţii oraşului din Bulgaria şi din străintate, precum şi la locuitorii din Ruse, iar tururile trec pe lânge cele mai emblematice clădiri şi locuri din părţile centrale ale oraşului.

Acest an tururile vor avea loc fiecare sămbâtă din mai până în septembrie, inclusiv. Vor începe la ora 18 în faţa Statuii Libertăţii, unde profesioniştii şi entusiaştii din domeniul turismului vor povesti despre istoria şi legendele urbane în spatele locurilor, pe lânga care vizitatorii trec în timpul tururilor.

În spatele iniţiativei voluntare Ruse Summer Free Tour stă organizaţia neguvernamentală Societatea ”KulturTur Ruse”, în care participă un grup de prieteni din Ruse, care după spusele lor ”dedică timp şi depun eforturi în tur, pentru că iubesc oraşul Ruse”. Adepţii acestei iniţiative sunt convinşi că aceasta exprimă spiritul liber, pe care oraşul pretinde că îl are. ”Este vorba de realizarea unui eveniment, care aduce ceva diferit de câştigul imediat sau de avantajul material. Ideea este să fie ajutat oraşul Ruse să se apropie de potenţialul său şi indirect să îmbunătăţească condiţia economică a locuitorilor săi” spune, în numele echipei, organizatoarea turului Desislava Mihailova.

Ruse Summer Free Tour este inspirat de iniţiativele similare care au loc în fiecare zi la Sofia, Plovdiv şi Veliko Târnovo, unde tururile grătuite ale oraşului sunt foarte populare şi anual sunt vizitate de mii de turişti.

În ziua de 3 decembrie 2018 Ruse Summer Free Tour a primit premiul pentru cel mai original eveniment, legat de turism, pentru anul 2018, care a fost acordat de către Municipalitate Ruse.

Pentru mai multă informaţie:

Foto: Gradina centrală din oraşul Ruse (sursă: Ruse Summer Free Tour)

Abonează-te la canalul blogului Podul Prieteniei de pe YouTube, unde sunt publicate mai multe interviuri video şi audio! Blogul mai poate fi urmărit pe Facebook şi Twitter.

Citeşte în limba engleză!

Citeşte în limba bulgară!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s