Despre blogul

Iztochna-promishlena-zona-ruse_800
Podul drujbei dintre orașul Ruse și Giurgiu (foto: Iavor Micev, Wikipedia)

Blogul ”Podul prieteniei” este un proiect al lui Vladimir Mitev.


20 septembrie 2015:

În timpul Renașterii tinerii bulgari au devenit bărbați după trecerea Dunării și așezarea lor la nord de aceasta. Respectând tradiția eu continuu sa-mi urmez cautarile în România.

Trec Podul Prieteniei dintre orașul Ruse și Giurgiu fie pentru turism, fie pentru afaceri. Am lucrat ca jurnalist aproape șapte ani, fapt care mi-a dat posibilitatea să-i intervievez pe unii dintre cei mai mari intelectuali și experți în chestiuni politice și sociale din România. Între timp am învațat limba română la un nivel, care îmi permite să iau intreviuri în românește. Și iată cum pentru mine apropierea dintre cele două popoare a devenit o cauză.

Sunt conștient că pentru mulți bulgari România și românii sunt niște necunoscute. Relațiile bulgarilor cu serbi, greci și turci par a fi mai dezvoltate. În același timp românii știu puține lucruri despre vecinii lor din sud – cu excepția stațiunilor de odihnă de la Marea Neagră și Bansko. Aș vrea să contribui la cunoașterea reciporcă a popoarelor noastre. Intenționez să traduc interviuri si articole interesante dintr-o limbă în cealaltă și să scriu articole și interviuri originale în legatură cu situația din țările noastre.

Sper că în timp cititorii de pe ambele maluri ale Dunării să-și dezvolte curiozitatea vizavi de persoanele și poveștile interesante ale vecinilor de dincolo de fluviu. Mai sper și că duo-ul România-Bulgaria va accelera pe magistrala modernității.

Numele ”movafaq” poate să fie norocos – în limba persană înseamnă ”succes”, ”accord”, ”realizare”.